
v تعریف حسابداری و حسابرسی
o حسابدارییک فعالیت خدماتی است که وظیفهاش فراهم کردن اطلاعات کمی، که اساسا دارای ماهیت مالی هستند، درباره واحد اقتصادی است. اطلاعات فراهم شده توسط حسابداری باید در تصمیمگیریهای اقتصادی سودمند باشد.
o حسابرسیفرآیندی منظم و با قاعده (سیستماتیک) جهت جمعآوری و ارزیابی بی طرفانه شواهد درباره ادعاهای مدیریت در ارتباط با فعالیتها و وقایع اقتصادی، به منظور تعیین درجه انطباق این ادعاها و اظهارات با معیارهای از پیش تعیین شده و گزارش نتایج به افراد ذینفع است.
v رابطه بین حسابداری و حسابرسی
خروجی فرآیند حسابداری، موضوع اصلی عملیات حسابرسی است و غالب شواهدی که در فرآیند حسابرسی مورد استفاده قرار میگیرد توسط سیستم حسابداری تهیه شده است. در بیشتر مواقع حسابرسی و برخی از تکنیکهای آن چنان با فرآیند حسابداری آمیخته که گویی از اجزای لاینفک سیستم حسابداری است. بنابراین از بسیاری جهات حسابداری و حسابرسی تفکیک ناپذیرند و بدین دلیل حسابرس باید متخصص حسابداری نیز باشد، در صورتی که حسابدار نیازی به تخصص در زمینه حسابرسی ندارد.
v پیشینه حسابداری و حسابرسی در ایران
o پیشینه حسابداری ایران به نخستین تمدنهایی بر میگردد که در این سرزمین پا گرفت. مدارک به دست آمده از ایران باستان حکایت از این دارد که در عصر هخامنشی نظام مالی منسجمی برقرار بوده و حساب درآمد و مخارج حکومت به ریز و به دقت ثبت و نگاهداری میشده است.
o پیشینه حسابرسی نیز در ایران و اسلام به زمانی باز میگردد که منبعی ( اعم از مالی یا غیر مالی) در جایی وجود داشته است. هرگاه انتقال ثروت مطرح شده، نوعی نظارت و بازرسی با خود به همراه داشته است. خصوصا نظارت حکومت بر اعضا و کارکنان خود و تفتیش اعمال و رفتار والیان و مامورین دولتی از دیرباز وجود داشته و شاید بتوان گفت سابقهی آن نزدیک و همراه سابقهی تشکیل جوامع اولیه و حکومتها است.
v پیشینه رشته حسابداری و حسابرسی و ورود آن به دانشگاهها
o رشته حسابداری اولین بار در دههی ۱۳۳۰ با تاسیس اولین آموزشگاههای عالی و دانشکدههای خصوصی از جمله آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران، دانشکده علوم اداری و موسسهی عالی حسابداری مطرح گردید. در حال حاضر این رشته در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و بدون هیچ گرایشی تدریس میشود.
o همواره حسابرسی به عنوان یک حرفه مستقل در قالب نهادهای حرفهای گوناگون از جمله انجمنهای حرفهای، موسسات حسابرسی بخش خصوصی و موسسات حسابرسی بخش عمومی در ایران مورد توجه بوده است اما تا سال ۹۱ به عنوان یک رشته تحصیلی جداگانه محسوب نشده و به عنوان یکی از مواد درسی اصلی در تمامی مقاطع رشته حسابداری محسوب میشد. لازم به ذکر است از سال ۱۳۹۱ رشته حسابرسی در مقطع کارشناسی ارشد در تعداد محدودی از دانشگاهها تدریس میشود. به منظور قبولی و ادامه تحصیل در این رشته کافی است که دانشجو در آزمون حسابداری شرکت کند و در هنگام انتخاب رشته در صورت علاقه این رشته را انتخاب نماید لذا آزمون جداگانهای برای این رشته برگزار نمیشود.
v هدف رشته حسابداری و حسابرسی
o از آنجاییکه محصول نهایی حرفه حسابداری مبنای تصمیمات اقتصادی اشخاص ذی نفع از جمله مدیران، سهامدارن، اعتباردهندگان، دولت و غیره قرار می گیرد بنابراین میتوان گفت که یکی از اهداف رشته حسابداری آموزش نیروی انسانی متخصص در جمعآوری، طبقهبندی، ثبت، خلاصه كردن اطلاعات و تهیه گزارشات مالی مطابق معیارهای از پیش تعیین شده از جمله استانداردها و اصول حسابداری میباشد. از سوی دیگر به روز رسانی استانداردها و اصول حسابداری و تجدید نظر در چارچوب نظری مطابق با عوامل محیطی از جمله موارد با اهمیت و حیاتی در رشته حسابداری محسوب میشود، بنابراین آموزش نیروی انسانی متخصص در این زمینه از دیگر اهداف این رشته میباشد.
o هدف رشته حسابرسی تامین نیروی انسانی متخصص و آگاه نسبت به استانداردهای حسابداری و حسابرسی و آخرین تغییرات آن، قوانین مالیاتی و تجارت، کنترلهای داخلی اثربخش و ارزیابی و مدیریت ریسک میباشد.
v آینده شغلی
فارغ التحصیلان رشته حسابداری و حسابرسی از فرصتهای متنوع شغلی برخوردار میباشند به طوری که به ندرت دیده میشود که فارغ التحصیلان این رشته با مشکل بیکاری مواجه باشند. برای مثال فارغ التحصیلان این دو رشته میتوانند در زمینههای گوناگون از جمله حسابداری مالی، مدیریت، دولتی، مالیاتی، بیمه و غیره و هم چنین زمینه های گوناگون حسابرسی از جمله حسابرسی مستقل و داخلی فعالیت نمایند.
v توانايي هاي مورد نياز دانشجویان
رشته حسابداری از جمله رشتههایی است که از داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو میپذیرد. اما با توجه به اینکه این رشته یک رشته کاملا کاربردی و هسته مرکزی تصمیمگیری و گزارشگری مالی در یک واحد تجاری می باشد لذا به منظور کسب موفقیت در رشته حسابداری آشنایی با مبانی مدیریت، مبانی اقتصاد خرد و کلان، ریاضی و آمار، مبانی کامپیوتر، قوانین و مقررات مالیاتی و تجارت، اصول بازار سرمایه پیشنهاد میگردد.
آشنایی با رشته ادبیات فارسی
رشته ادبیات فارسی از قدیم در ایران وجود داشته و اکنون نه تنها در کشور ما بلکه در دانشگاههای جهان مثل هاردوارد و آکسفورد تدریس می گردد. تحصیل در ایـن رشته نیازمند علاقه و استعداد در درس ادبیات و زبان فارسی است پس دانشجوی ایـن رشته بایستی همه مباحث ادبی مثل آرایه ها؛ تاریخ ادبیات؛ قافیه ها و نقد ادبی را به خوبی بداند. گرایشهای ادبیات فارسی در مقاطع بالاتر چهار شاخه کلی ادبیات حماسی؛ غنایی؛ عرفانی و تعلیمی می باشند و نقد ادبی؛ ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات تطبیقی از جمله گرایشهای جدیدی می باشند که بعضی دانشگاهها آنها را به لیست شاخه های خود اضافه کـرده اند.
ادبیات حماسی در رابطه با پهلوانی؛ قهرمانی و احساسات یک مردم نسبت به اسطوره خود هست و بخشهای متفاوتی مثل دینی؛ مذهبی؛ عرفانی؛ حماسه و اساطیری دارد. ادبیات غنایی در رابطه با عشق و انسان دوستی هست و اشعار آن با موسیقی و وزن خاصی همراه است . رباعیات؛ غزل و قصیده از جمله انواع ادبیات غنایی می باشند. ادبیات تعلیمی گونه ای از ادبیات هست که به تعلیم و تربیت می پردازد به طوری که خواننده با خواندن آثار تعلیمی مدقت بـار آموزشی و پندهای اخلاقی پنهان در آن می شـود . در رابطه با بازار شغلی ادبیات فارسی می توان گفت که بیشترین جایی که فارغ التحصیلان ایـن رشته مشغول به کار می شوند؛ در مدارس و به عنوان دبیر ادبیات فارسی و زبان فارسی است . دانشجوی ادبیات فارسی می تواند یک ویراستار پیشرفته ؛ روزنامه نگار؛ گوینده و از همه مهمتر نویسنده بشود.
انجام پایان نامه های ارشد , انجام پایان نامه عمران , انجام پایان نامه شیمی , انجام پایان نامه صنایع , درخواست پایان نامه , مشاوره پایان نامه
یک دانشجوی ادبیات مسلما قدرت نگارش خوبی دارد و از بابت نگارش انتها نامه کمتر از دیگـر دانشجوها استرس دارد اما گامهای بنیادی انتها نامه همواره دغدغه مهمی بوده است . با مشاورین ادیت اکسپرتس دیگـر نیازی به استرس نیست. متخصصین ما طی مدت انجام انتها نامه با شما همراه خواهند بود.
نمونه ای از موضوعات انتها نامه رشته ادبیات فارسی
– تحقیقی دربـار ه آثار سبک اشعار فارسی تا اوایل قرن نوزدهم
– روشهای قصه سرایی سینمایی در غزلهای امروزی
– نقدی بر تشبیه ات تمثیلی در کتابهای مرتبط با علم معانی بیان و بلاغت
– مطالعه ای در مورد ژانر حماسه تقلیدی در ادبیات ایران
– ارزیابی سمبل از دید ابهام
– مطالعه ای در مورد سعدی و اثر او در ادبیات فارسی
– مطالعه ای در مورد اسطوره؛ سمبل و لفافه گویی در آثار قیصر امین پور